I have known Moniek as an enthusiastic professional with a strong drive to deliver results and develop people to their maximum potential. She is extremely focused, very open minded, structured, hard working and has great project management skills to finish a project on time with outstanding quality. She has supported me in my personal development as well with her excellent and challenging coaching skills. It is a great pleasure to work with Moniek and I can truly recommend her as a Business Consultant or Coach.
Patricia Tang, Nestlé
Moniek is a professional in all what she does. She is ambitious and always focused 'to get the job done'. She is fun to work with and she has a lot of skills; Sparring partner, Personal Development, Change Management, Team Building, Business strategy and a lot more. Every time I enjoy working with her and doing business on different levels.
Jeroen Rijsdam, PSfm
 

 

EEN SELECTIE VAN DE KLANTEN HIERONDER:

 

 
 

Cases

 

The proof is in the pudding: dat bewijzen de cases van even diverse als aansprekende projecten uit de afgelopen periode. 

 

Sparring - Strategy - Support

Klant: CEO multinational

Vraag

Het is fijn als je mensen zeggen dat je iets goed doet, maar deze CEO kreeg met de keerzijde daarvan te maken. Altijd als hij een presentatie gaf, zei iedereen dat die geweldig was. Als hij om feedback vroeg, durfde niemand van zijn team die te geven. Ook in het delen van zijn toekomstvisie stond hij voor zijn gevoel alleen. Hoe krijg ik een transparante cultuur in mijn organisatie? Daarbij zoek ik iemand die maandelijks met me kan sparren over diverse zakelijke onderwerpen. Niet alleen luisteren echter ook actief meedenkt en oplossingen kan aandragen. 

Aanpak

Mijn eerste stap was om de klant inzicht te geven in zijn eigen gedrag en waarom zijn team niet open met hem communiceerde. Vervolgens werden - na individuele interviews met de leden van het team - aandachtspunten bepaald.  Op basis daarvan volgden enkele strategie- en focus sessies vanuit de 'Neuland methodiek'. Door die te koppelen aan teambuilding werd er een duurzame 'step change' bereikt in het team. 

Resultaat

De verbindingen tussen de CEO en zijn team zijn weer open en oprecht geworden. Samen ontwikkelden ze een strategie & focus die het jaar daarna leidde tot het beste bedrijfsresultaat ooit!


Sparring - Strategy - Support

Klant: Internationale retailer

Vraag

Dit bedrijf wilde haar strategie optimaliseren met een concreet actieplan die door alle afdelingen wordt gedragen. Bij herhaalde pogingen kwamen de plannen niet verder dan een papieren versie. Een goed doordacht plan was nodig, maar daarnaast ook enthousiasme en commitment.

Aanpak

Via mijn eigen ontwikkelde methodiek zijn we eerst gestart met een 5C analyse waarbij elk MT lid zijn eigen visie kan weergeven. In de vorm van een business game werd het ‘out of the box’ denken gestimuleerd. Daarbij heb ik inspiratie van andere branchevreemde werelden meegebracht. Door als facilitator en sparring partner in 1 te fungeren ben ik ze blijven uitdagen om concrete keuzes te durven nemen. 

Resultaat

Een strategie (als one pager!) die zorgt voor focus en eenduidige richting waarbij heldere acties met kpi's en de organisatiecultuur zijn verankerd. 


Sparring - Strategy - Support

Klant: Retailer

Vraag

Deze retailer had een geweldig idee voor hun winkels maar niet de juiste mensen om dat idee conceptueel uit te werken, te integreren in de eigen meerjarenstrategie en uiteindelijk concreet in de winkels te krijgen. De retailer vroeg me of ik het hele traject van A tot Z kon oppakken en implementeren. 

Aanpak

Een mooie en uitdagende opdracht. Als eerste maakte ik een analyse waarmee ik het idee kritisch vanuit diverse hoeken kon belichten. Vanuit daar werd samen met het team het idee verder geconcretiseerd en ingebed in de meerjarenstrategie.

Bij de meetings zorgde ik altijd voor een positieve en inspirerende sfeer waardoor het team - dat in eerste instantie afwachtend reageerde - steeds meer zin kreeg om aan de slag te gaan.  Alle afdelingen werden bij het proces betrokken, wat zorgde voor een gevoel van 'gezien worden' en verbinding. Dankzij heldere briefings en duidelijke, gestructureerde stappen, ging het project vliegen. Door de heldere bouwstenen was er bovendien ruimte om tijdens en na de introductie te meten, te evalueren en aan te passen. Uiteindelijk hebben we samen een super backbone gebouwd waardoor het nieuwe concept zonder noemenswaardige problemen gelanceerd kon worden.

Resultaat

Het grootste compliment kwam van de winkelvloer die benoemde dat er nog nooit een idee was geweest dat van A tot Z zó perfect in elkaar zat, zowel voor klant maar ook voor de winkel. Gebruiksvriendelijk en duidelijk! Dit was een traject van ruim 6 maanden waar ik 2 dagen per week het projectteam heb mogen leiden.