Jij bepaalt jouw kaders van ondernemen!

 
Foto+30-09-19+om+10.21.jpg
 

Het grootste voordeel van ondernemen vind ik de vrijheid. En toch is deze vrijheid vaak een struikelblok voor ondernemers; ze durven niet te zeggen: “Nee, ik kan op dat tijdstip niet” en vaak vertellen ze ook nog uitgebreid de reden waarom ze niet kunnen. Een ander struikelblok is dat ze het gevoel hebben 24/7 aan te moeten staan.

Ik herken dat niet, want ik bepaal zelf wanneer ik werk en wanneer niet. Dus als ik thuis wil zijn als onze zoon uit school komt, dan ben ik er mét laptop uit. En ja, planning de is essentiële sleutel hierin! Het klinkt simpel, maar dat is het ook; want jij bepaalt jouw kaders van ondernemen. De uitdaging zit hem vaak in het bewaken van die kaders en ernaar handelen. Gewoon doen, want dit geef je zo veel rust!

Moniek van RheenenComment