Zonder planning geen succes!

‘Plans are nothing. Planning is everything.’

Als je jouw werk zo tof vindt (net als ik), kan het een valkuil zijn dat je continue doorgaat waardoor privé en werk niet meer in balans zijn. Daarom is het essentieel als ondernemer goed jouw kaders vast te stellen. Hoeveel dagen wil je werken en op welke tijden? Welk winstniveau wil je behalen en hoe ga je dit op de meest efficiënte manier behalen? Waar zeg je nee tegen en waar zeg je ja tegen omdat dit precies past bij jouw missie? En zo zijn er nog meerdere vragen die belangrijk om jezelf te stellen waardoor jij goed weet hoe jij wilt ondernemen en hoe niet.

Op mijn kantoor hangt een post-it waarop ik jaren geleden heb opgeschreven hoe ik wil ondernemen en die bewaak ik en daardoor blijft mijn balans. Planning is voor mij cruciaal en dat betekent ook dat er een groot kruis in mijn agenda staat wanneer ik vrij ben om onze zoon van school te halen maar ook wanneer ik op vakantie ben. Ook plan ik een ‘afrondblok in’ zodat ik tijdig het werk af heb om relaxed op vakantie te gaan.

Als ondernemer heb jij de regie in handen maar je moet hem wel nemen zodat jij jouw kaders blijft bewaken. Een goede planning is essentieel voor focus, rust én dat je jouw gewenste resultaat behaald.

Moniek van Rheenen