Koningin Máxima weet wat ze wilt bereiken

 
Schermafbeelding 2019-10-04 om 08.21.13.png

Genoten heb ik van de hardwerkende Koningin Máxima tijdens de NPO documentaire ‘Máxima, de pleitbezorger’. Mooie inzichten in haar zakelijke leven krijg je. Ik heb het al eerder geschreven; ik hou van haar zakelijke, duidelijke en oprechte aanpak, zoals deze drie uitspraken:

  1. "We moeten vanuit de consument denken. Wie kan hem of haar beter helpen?”

Hier krijg ik een grote glimlach van op mijn gezicht, want niets is belangrijker dan als ondernemer vanuit je niche denken! Werk vanuit de vraag: “Wat hebben zij nodig?” i.p.v. al je aanbod over de schutting gooien zonder te weten of ze hierop zitten te wachten.

  1. “Ik kom niet voor leuke praatjes. Je moet weten wat je eruit wilt halen. En keuzes maken, prioriteren.”

Ik doe niet aan meetings om meetings. Het is essentieel om vooraf duidelijk het doel te bepalen en te bepalen waarom je beslissingen gaat nemen of niet. Bereid de meeting altijd voor, want dat vind ik professioneel en ook respectvol naar elkaar. Als ik merk dat iemand de meeting niet heeft voorbereid, rond ik hem snel af, want dat is gewoon zonde van de tijd van beiden.

  1. “Data nodig om voortgang te meten.”

Als je geen data hebt, dan stuur je eigenlijk met je ogen dicht. Als ondernemer moet je écht je kerngetallen weten. Ik heb het niet over hoeveel kosten je maakt, het is logisch dat je die kan dromen. Je wilt bijvoorbeeld weten op welke moment je het beste content kunt plaatsen om zichtbaar te zijn en vooral hoeveel views heb je en hoeveel leads komen hier uit? Of je wilt weten binnen hoeveel tijd de waarde die je toevoegt zichtbaar is. En zo kan ik nog even doorgaan. Onthoud: meten = weten.

Moniek van Rheenen

 
Moniek van RheenenComment