Harvey wijsheid

Hoe fijn om weg te dromen bij de mooie mannen in pak van Suits. Gek op de humor en niet te vergeten de geniale uitspraken van Harvey Specter. Hieronder mijn top vijf met mijn interpretatie.

1. Be yourself because an original is always worth more than a copy.

Is er een verschil hoe jij thuis bent en op kantoor? Hou het simpel. Ben eerlijk. Ben jezelf!

2. Don’t raise your voice. Improve your argument.

Emoties op de werkvloer, zeker. Ik ben voorstander van werken vanuit het hart echter wel in combinatie met jouw gezond zakelijk verstand. Verhef je stem niet als jouw collega het niet eens is met jouw visie. Laat het soms gaan. Als het écht belangrijk is, zorg voor andere concrete feiten en uit die op rustige manier. **

3. Life has two rules: 1. Never quit. 2 Always remember rule one.

Hoe pittig het ook kan zijn, blijf geloven in jezelf en jouw missie. Doorzettingsvermogen is essentieel om jouw doel te bereiken en laat je niet van jouw pad afleiden. Iedereen heeft zijn weg: behoud jouw focus.

4. I don’t have dreams. I have goals.

De fase van dromen is fijn, want echt in de actiemodus gaan is best spannend. Misschien is dat één van de redenen waarom we er soms niet voor durven te gaan. Als die droom terug blijft komen maak hem SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgeboden). Concrete doelen stellen hoe je jouw droom gaat waarmaken.

5. Success is like being pregnant. Everyone says congratulations but nobody knows how many times you were fucked.

Zie het niet als iets negatief als het niet lukt. Omarm die leermomenten. Als succesvolle zakenvrouw kan ik de leermomenten niet natellen op mijn vingers..-)

Veel Harvey wijsheid gewenst!

Moniek van Rheenen