Oprecht delen

7 jaar geleden tijdens de voorbereidingen voor ons huwelijk kregen Richard en ik als opdracht mee om een brief aan elkaar te schrijven (denkend aan verleden/heden/toekomst). Ondanks dat je enorm verliefd bent is het niet makkelijk om gevoelens op papier te krijgen. Tijdens dit proces werd ook gevraagd om naar jezelf als individu te kijken en naar “samen”.  

Een brief is een mooie manier om gevoelens te uiten maar ook om nog een keer erbij te pakken  als je bevestiging zoekt. Oprechte complimenten zijn schaars in het bedrijfsleven en terwijl de kracht enorm is. Gemiste kans!

De bekende AEW (Aandacht, Erkenning en Waardering) met vleugje liefde erbij zorgen voor het verschil in jouw organisatie.  Wat als we in het bedrijfsleven ook een brief aan elkaar schrijven vanuit het hart? Ik geloof dat er dan iets bijzonders in jouw organisatie gaat gebeuren waardoor mensen worden geraakt en echte verbinding plaatsvindt.

Kan mij voorstellen dat het ook spannend is om iets op papier te schrijven en te delen? Ik merkte van de week weer bij 2 organisaties hoe groot de “angstcultuur is” en we bijna niet durven uiten of iets op papier te zetten? Wat als iemand jou hierop aanspreekt als het niet klopt of je zegt iets en week later is de situatie anders? Laten we dit loslaten en meer vanuit ons hart handelen in samenspraak met onze business common sense.

Welke organisatie neem mijn uitdaging aan om via brieven AEW aan elkaar  te delen en als we dan toch bezig zijn laten we de klanten er ook bij betrekken?

 

- Moniek van Rheenen-Schreurs