Onverwacht succes

In 2014 publiceerde ik mijn eerste blog Oprecht succes: een spannende stap voor mij. De verrassende reacties, en vele likes hebben geleid tot inspirerende afspraken, opdrachten en vervolg blogs. Een extra boost voor mijn eigen bedrijf Business in Person. Wat een onverwacht en bijzonder cadeautje! Ik ben gaan schrijven omdat ik mijn ervaringen wil delen en mensen aan het denken wil zetten. Ik hoor van de lezers terug dat ze geraakt zijn en ontdekken dat het soms ook anders kan. Dat overkwam mij zelf ook.

Mijn blog raakte ook Nicoline Wisse Smit en zij stuurde me een mooie reactie. Na een aantal mails heen en weer werden we nieuwsgierig naar elkaar en besloten we te gaan lunchen. Sprakeloos heb ik naar haar verhaal en gedachtegoed geluisterd en ik bleef maar ja-knikken, zoveel herkenning en raakpunten. Een business match. Nicoline bestudeert al jaren liefde in organisaties. Wij geloven er allebei in dat oprechte aandacht en verbondenheid het verschil kan maken. Bij de tweede ontmoeting besloten we samen het door haar ontwikkelde CoLove-principe verder uit te bouwen.

CoLove heeft als basisgedachte op de werkvloer gebruik maken van waar we als mens van nature zo goed in zijn: aandacht geven en verbinding maken. Deze gedachte heeft zich tot het CoLove-principe ontwikkeld dat uit twee stappen bestaat. De eerste stap is de inzet van de Colove-toolbox die de werkvloer en de klant betrekt. Dit is een belangrijke stap naar blijvende verandering door werken vanuit het hart. Onder andere de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson en initiator van de wereld complimentendag Hans Poortvliet maken deel uit van de CoLove-toolbox. De tweede stap is de verankering van de ontwikkeling. Gelukkige organisaties zijn productiever, innovatiever en winstgevender en dat willen we toch allemaal? Door implementatie van het CoLove principe wordt dit gerealiseerd.

Ik ben blij dat ik mijn hart heb kunnen en durven volgen. Het volgen van je hart is niet altijd de makkelijkste weg maar het voelt goed! Wat zegt jouw hart als je er echt naar durft te luisteren?

 

- Moniek van Rheenen-Schreurs