Gedroomd succes

Als klein meisje droomde ik dat ik als zakenvrouw worden die de hele wereld over ging. Deze droom ging in vervulling en het reizen went snel en ook op mooie locaties te mogen verblijven want in praktijk heb je er geen tijd van om te genieten want ‘work goes on’ en je probeert zo veel mogelijk uit een werkdag te halen.

7 jaar geleden kwam er een nieuwe droom die werd aangespoord door mijn schoonvader die vaker zei dat ikin plaats van alle verhalen te vertellen maar eens een boek moet gaan schrijven.  Steeds vaker kwam dit verlangen terug om verhalen te delen. De afgelopen jaren gingen er 2 verhalen door mijn hoofd van een roman over vriendschap een zakelijk boek voor ambitieuze, vrouwelijke 30-ers. 

Wat voor een zakelijke droom heb jij of verandert dit iedere keer? Noteer voor jezelf op een briefje jouw dromen en pak een half jaar later dit briefje er nog een keer bij.  Als de droom elk jaar terugkomt is het toch een signaal om te bekijken of je er realiteit van kan maken. Spreek met jezelf af als een droom X jaar terugkomt dat je dan gaat kijken hoe je de droom realiteit kan maken.

De fase van dromen is fijn want echt in de actiemodus gaan is best spannend en voelt onzeker. Misschien is dat een van de redenen waarom we er niet voor durven te gaan.  

Bij mij heeft het met onzekerheid te maken echter ik heb besloten dat dit geen reden mag zijn daar ikhet voor mezelf doe en als ik iemand raak met mijn boek ben ik al een gelukkig mens. Nu we toch zo eerlijk zijn is er nog een droom bijgekomen 2 weken geleden dat mijn roman uitgezonden wordt in een 6-delige serie…maar goed stap 1 is genomenen synopsis wordt geschreven…keep you posted!

Vaak spreken we wensen uit of dingen die we anders willen doen inals het nieuwe jaar begint echter als iets kriebelt is het belangrijk om te sparren dat geldt ook als je ervan droomt om een bepaalde functie in jouw huidige organisatie te gaan bekleden. Ook als is dat op de carrière ladder nog 3 stappen verder is door het bespreekbaar te maken komt een droom weer een stapje dichter bij. 

Waar droom jij zakelijk over?

 

Moniek van Rheenen