Debate debacle

Lieve mevrouw Clinton en meneer Trump,

Er gaan miljarden uit tijdens jullie campagnes en hoewel soms in mijn gedachten ik me afvraag wat je allemaal met dat geld kan doen voor VS (zoals armen helpen, medische voorzieningen optimaliseren en economie ondersteunen voor meer werkgelegenheid) kan ik en wil hier niet over oordelen.

De keuze voor een nieuwe president van de VS is niet makkelijk en daarom is het van belang dat alle inwoners goed worden geïnformeerd zodat ze een keuze kunnen maken die bij hun past.  Echter de manier waarop dit gebeurd bijvoorbeeld tijdens de debatten afgelopen weken geeft me geen fijn gevoel.

Wat ieders mening ook is ik zie twee intelligenten mensen die elk hun eigen overtuiging wat het beste voor VS laten gelden. Echter sorry dat ik het zeg (‘being really Durch’) jullie zijn niet slim bezig. Miljoenen mensen kijken naar jullie en vooral op naar jullie. De jonge meisjes hebben een droom dat het ook net als U mevrouw Clinton als vrouw aan de top kunnen komen. Vele kinderen zien ook dat het wel kan waar je ook vandaag komt om een selfmade business men te worden net als u meneer Trump. Echter ze zien ook de manier waarop.

Ik geloof dat jullie op een andere manier met elkaar kunnen omgaan. Laat zien/voelen/ervaren (?) aan VS dat doelen bereikt kunnen worden op een AEW manier. Mijn overtuiging is dat AEW: Aandacht voor elkaar, Erkenning wat iemand doet en Waardering hiervoor uiten de wereld een stuk mooier maakt. Ja, we hoeven niet met elkaar eens te zijn echter de manier waarop kan anders. Als jullie elkaar zien en amper aankijken…geef elkaar aandacht zo moeilijk is het toch niet daar jullie beiden erkennen dat jullie professionals zijn die zelfde doel hebben VS nog mooier maken en waarom dan niet af en toe de waardering voor elkaar uitspreken? Nee, ik vraag jullie niet om campagne voor elkaar te voeren echter wel op een manier zodat de jonge generatie denkt ik wil net worden zoals mevrouw Clinton en meneer Trump maar dan vanuit een andere overtuiging.

Jullie zijn het voorbeeld voor VS en in mijn bescheidenheid hoop ik dat jullie eens aan AEW denken en hiermee jongeren in het hart raken hoe het anders kan als je strijd voert om een de meest bijzondere functie van VS.

Met liefde uit Nederland

 

- Moniek van Rheenen-Schreurs