Be true to yourself

Is er een grens tussen hoe je op je werk bent en thuis? En hoe ziet deze grens er uit? (zie ook mijn blog “Oprecht succes”). Als je op je werk anders bent dan thuis waar komt dit dan door? Is het een keuze? Is het de rol waarin je zit? Kun je of durf je niet helemaal jezelf te zijn? Of laat de organisatie dat niet toe?

Jaren geleden vertelde het team waarin ik toen werkte me regelmatig dat ik mijn keuzes nogal zwart-wit maak en dat discussies niet mogelijk waren. Met daartegenover dat als ik aan mijn vrienden vroeg me te omschrijven, ik het tegenovergestelde te horen kreeg; energiek, oprecht, open voor andere meningen en een deler. Waarom vond ik het dan toch lastig om op werk mijn pure en eigen kant te laten zien? Van mijn eerste twee managers waar ik mee heb gewerkt, kreeg ik te horen dat ik te aanwezig was en ze omschreven mij als een “jonge, blije hond die continue kwispelt”. Mijn reactie hierop was dat ik de rem erop ging zetten want ambitieus als ik was, wilde ik graag groeien. Ik nam het advies op mijn manier over en ging me serieuzer opstellen; "er kon nauwelijks nog een lachje vanaf". Ik ging me steeds harder opstellen en liet mijn hart weinig toe. Hiermee heb ik gestoeid totdat ik een Franse manager kreeg die me uitdaagde om meer 'out of the box' te denken en balans in het team te krijgen. Maar ondertussen was ik vergeten hoe ik moet kwispelen!

Voor mij was dit een belangrijk omslagpunt want die enthousiaste ideeën waren niet alleen weggedrukt maar ook mijn blije ik. De vrouw die ook durft te vertrouwen op haar gevoel (“head & heart”). Hier startte een bijzonder proces om weer mezelf durven te zijn en die ervaringen deel ik graag een ander moment.

Recentelijk heb ik aan mijn klanten van de afgelopen jaren gevraagd mij te omschrijven in een paar woorden, eigenschappen. Het gevolg? Blij verrast dat iedereen reageerde en dat ze mij echt lijken te kennen! Geen grote verschillen tussen privé en werk. Die grens is bij mij bewust dun en dat voelt goed. Als ik het gevoel heb niet mezelf te kunnen zijn bij een organisatie dan weet ik dat we geen match zijn en dat is niet erg, want we zijn (gelukkig) allemaal anders!

Wil jij ook weten hoe dun, of misschien wel dik, de grens bij jou is tussen werk en privé? Misschien ook voor jou een idee om aan je collega’s en aan dierbare vrienden te vragen om je in 3 kernwoorden te omschrijven. Wie weet levert het jou, net als bij mij, nieuwe inzichten op.

Moniek van Rheenen

 

Moniek van Rheenen-Schreurs