Diepe buiging voor John de Mol

Wat een geluk, de enerverende avond die ik samen met 7.000 mensen heb beleefd tijdens de Business Boost Live in Ahoy.

De koning van het ondernemerschap is John de Mol. Wat mij betreft ook de beste spreker op het podium. Hij raakte me met de kwetsbaarheid die hij durft te tonen, zijn openheid en vooral zijn heldere visie. Wat zeker ook te danken is aan de geweldige interviewer, Twan Huys, die de kunst verstaat hoe je vanuit oprechtheid kunt verbinden en de geïnterviewde zich tegelijkertijd oprecht comfortabel laat voelen.

Drie tips gaf John de ondernemers mee, waaraan ik mijn eigen interpretatie heb gegeven.

1) Doe waar je hart ligt, dan kost het minder energie.

Dit deel ik. Ik heb jaren geleden een project gedaan waar mijn bankrekening heel gelukkig van werd, maar ikzelf niet. Nadat ik voor de zoveelste keer met een chagrijnig gezicht thuis kwam, heb ik keuze gemaakt om ermee te stoppen, zonder dat ik op dat moment iets nieuws voor ogen had. Daarmee gaf ik mezelf de tijd om rustig op papier te zetten waar mijn zakelijke hart ligt. Door mijn eigen strategie te optimaliseren, ga ik als energieke zakenvrouw door het leven. Mijn werk om ondernemers en executives te helpen hoe ze succesvol worden én blijven geeft me een elke dag een grote glimlach.

2) Geef het net verdiende geld niet uit aan een nieuwe auto, maar investeer dit in de opbouw van jouw bedrijf.

De eerste drie jaren van Business in Person reed ik in een Volkswagen Up, niets mis mee. En ja, mijn winst was meerdere nullen in het eerste jaar, maar ook ik heb de keuze gemaakt om een groot percentage in mezelf en mijn bedrijf terug te investeren.

3) Durf het verschil te maken.

John de Mol is totaal niet met zijn imago bezig. ‘Ik ben toch Michael Jackson niet?’ Natuurlijk doet hij ook veel voor de wereld en helpt hij mensen graag, maar dat gebeurt buiten beeld van de camera. Hij vaart duidelijk zijn eigen koers. John is contentmaker. Op deze manier blijft hij innoveren, op welk mediaplatform dan ook. Slim, want zo blijft alles wat hij maakt in eigen handen. Bij verkoop van een concept bepaalt hij de prijs en niemand anders.

John leeft om te werken en de tijd die hij overheeft besteedt hij het liefst aan zijn familie en dierbaren. Wist je trouwens dat zijn vader werd gezien als dé Frank Sinatra van Nederland, alias ‘The Voice’? De naam van dit programma is een mooie verwijzing naar hem. Ondanks dat hij niet graag praat op een podium, hoop ik dat hij dit vaker gaat doen. Want ja John, dan zit ik weer vooraan met open mond te luisteren.

Dank,

Moniek van Rheenen