Jouw weg naar succes!

Hoeveel leermomenten heb jij al gehad? Die van mij zijn niet op 2 handen te tellen en ik blijf leren. Als je ondanks de hobbelige weg ervoor gaat en erin blijft geloven haal je die ideale klanten binnen en zit je op de weg naar succes. En het is een feit dat een succesvolle onderneming opzetten niet vanzelf gaat. Blijf terug gaan naar die tekentafel en vooral luisteren naar je niche. Ondernemen is hard werken, blijven focussen, keuzes durven maken, doorzetten en de wil om er écht succes van te maken gaat hand in hand met het geloof in jezelf.

Read More
Just me, myself & I

Bijna 7 jaar geleden heb ik de knoop doorgehakt om mijn eigen onderneming te starten. Dit was een grote stap voor mij. Als je eerst directeur van een multinational bent én met een geweldig team mag samenwerken naar "just me, myself & I".

Read More
Diepe buiging voor John de Mol

Wat een geluk, de enerverende avond die ik samen met 7.000 mensen heb beleefd tijdens de Business Boost Live in Ahoy. 

De koning van het ondernemerschap is John de Mol. Wat mij betreft ook de beste spreker op het podium. Hij raakte me met de kwetsbaarheid die hij durft te tonen, zijn openheid en vooral zijn heldere visie.

Read More
Waarom ben je druk?

Niemand is te druk als je de juiste prioriteiten stelt. Je maakt een to do-lijst. Je kijkt wanneer je wat gaat doen. Dit zet je vervolgens in je agenda. Geloof je dat dit werkt?
Sorry, maar dan help ik je gelijk uit je droom.
Ik verander gewoon deze beroemde quote naar ‘niemand is te druk als je de juiste keuzes maakt.’ Dit is de essentie waarom het draait.

Read More
Echte aandacht

Als vroeger mijn directeur belde of ik even langs wilde komen voor overleg, liet ik alles direct uit mijn handen vallen. Die afspraak met mijn medewerker moet maar even wachten. Je baas is toch de belangrijkste persoon van de organisatie? Inmiddels denk ik: Ik had het niet meer mis kunnen hebben. Medewerkers hebben net zoveel aandacht nodig als directeuren, misschien zelfs meer. En gelukkig zie ik dit besef de laatste jaren bij steeds meer organisaties waarmee ik werk.

Read More
Nobody's perfect

‘Dat is toch onhandig van hem dat hij niet die presentatie eerst heeft geoefend voordat hij voor een grote groep ging delen’, benoem ik aan een collega en daarna ga ik snel weer door met mijn eigen werk.  Een week later komt hij (degene die de presentatie gaf) mijn kantoor binnen en ik krijg me toch een commentaar.

Read More
Managen = verbinden

Tijdens het gastcollege ‘Managen vanuit het hart’ aan de Hogeschool van Rotterdam komt delegeren aan bod. Bijna unaniem roepen de 3e jaars studenten dat ze delegeren lastig vinden. Loslaten is vertrouwen durven geven. Dit betekent dat een project misschien anders verloopt dan jij voor ogen hebt. Dat je misschien een keer een deadline niet haalt, tja dat hoort bij het proces.

Read More
Talent alone is not enough

“I will focus on the race and not start dreaming” zegt Max Verstappen en dat heeft hij vanavond wederom bewezen tijdens de Grand Prix in Brazilië. Ongetwijfeld is hij gezegend met een uitzonder talent maar hij is ook bijzonder mens: een echte inspirator en dat met zijn 19 jaar!

Read More
Muses

Terwijl ik mijn les (master class university) social innovation aan het voorbereiden ben dwalen mijn gedachten af: “Wat wil ik de studenten meegeven als ze straks aan het werk gaan als medewerker of misschien wel als manager?” Ik geloof dat je zelf jouw eigen pad gaat bewandelen en wat mijn pad is kan juist voor jou totaal anders zijn. Wel kan ik mijn ervaringen delen.

Read More
Enthusiasm on the leash

Gisteren liep ik bij een nieuw restaurant naar binnen om te lunchen. Verrast door de overheerlijke biologische soep complimenteerde ik de eigenaar.  Hij bedankte en gaf aan dat hij zoekend is hoe zijn formule groter te maken. Voor ik het wist gaf ik hem een aantal tips over hoe hij nog meer uit zijn formule zou kunnen halen. Hij pakte meteen zijn notitieblok erbij en noteerde snel. 

Read More
Numbers: not the whole story

“Jouw resultaten zijn goed maar het kan altijd nog beter.” Knikkend beaam ik dit en ondertussen ben ik snel aan het denken hoe ik het anders kan doen.

Paar jaar geleden vind ik op mijn bureau een briefje met een grappige illustratie en de tekst: “Dankzij jouw doorzettingsvermogen en creativiteit zijn we weer een stap dichter bij ons target.” Ik glimlach de hele dag, nee zelf de hele maand en dat target hebben we eerder gehaald dan verwacht!

Read More
Company cooking: my recipe for success

Love to share and here's my gift for you on my birthday. I want to share with you my favorite recipe: the one that leads towards company success. There are three main ingredients: connectivity, destination and essence. More ingredients may be used, but these three are essential. Don’t forget to add a pinch of love, as Vincent van Gogh said: ‘‘what is done in love, is done well.”

Read More
Gaan we samen lang en gelukkig leven Etos?

Lieve Etos,

Terwijl ik trots met mijn dikke buik rondliep, flirtte jij. Je nam me mee in het landschap van babyproducten en vertelde me hoe ik met babyzegels kon sparen voor items voor mezelf. Hormonen gierden door mijn lijf, ik kon je aandacht goed gebruiken. Je herkende me als ik binnen kwam en informeerde keer op keer naar mijn groeiende buik.

Read More