Jij bepaalt jouw kaders van ondernemen!

Het grootste voordeel van ondernemen vind ik de vrijheid. En toch is deze vrijheid vaak een struikelblok voor ondernemers; ze durven niet te zeggen: “Nee, ik kan op dat tijdstip niet” en vaak vertellen ze ook nog uitgebreid de reden waarom ze niet kunnen. Een ander struikelblok is dat ze het gevoel hebben 24/7 aan te moeten staan.

Read More
Moniek van RheenenComment
Jouw weg naar succes!

Hoeveel leermomenten heb jij al gehad? Die van mij zijn niet op 2 handen te tellen en ik blijf leren. Als je ondanks de hobbelige weg ervoor gaat en erin blijft geloven haal je die ideale klanten binnen en zit je op de weg naar succes. En het is een feit dat een succesvolle onderneming opzetten niet vanzelf gaat. Blijf terug gaan naar die tekentafel en vooral luisteren naar je niche. Ondernemen is hard werken, blijven focussen, keuzes durven maken, doorzetten en de wil om er écht succes van te maken gaat hand in hand met het geloof in jezelf.

Read More
Just me, myself & I

Bijna 7 jaar geleden heb ik de knoop doorgehakt om mijn eigen onderneming te starten. Dit was een grote stap voor mij. Als je eerst directeur van een multinational bent én met een geweldig team mag samenwerken naar "just me, myself & I".

Read More
Diepe buiging voor John de Mol

Wat een geluk, de enerverende avond die ik samen met 7.000 mensen heb beleefd tijdens de Business Boost Live in Ahoy. 

De koning van het ondernemerschap is John de Mol. Wat mij betreft ook de beste spreker op het podium. Hij raakte me met de kwetsbaarheid die hij durft te tonen, zijn openheid en vooral zijn heldere visie.

Read More
Waarom ben je druk?

Niemand is te druk als je de juiste prioriteiten stelt. Je maakt een to do-lijst. Je kijkt wanneer je wat gaat doen. Dit zet je vervolgens in je agenda. Geloof je dat dit werkt?
Sorry, maar dan help ik je gelijk uit je droom.
Ik verander gewoon deze beroemde quote naar ‘niemand is te druk als je de juiste keuzes maakt.’ Dit is de essentie waarom het draait.

Read More
Echte aandacht

Als vroeger mijn directeur belde of ik even langs wilde komen voor overleg, liet ik alles direct uit mijn handen vallen. Die afspraak met mijn medewerker moet maar even wachten. Je baas is toch de belangrijkste persoon van de organisatie? Inmiddels denk ik: Ik had het niet meer mis kunnen hebben. Medewerkers hebben net zoveel aandacht nodig als directeuren, misschien zelfs meer. En gelukkig zie ik dit besef de laatste jaren bij steeds meer organisaties waarmee ik werk.

Read More
Nobody's perfect

‘Dat is toch onhandig van hem dat hij niet die presentatie eerst heeft geoefend voordat hij voor een grote groep ging delen’, benoem ik aan een collega en daarna ga ik snel weer door met mijn eigen werk.  Een week later komt hij (degene die de presentatie gaf) mijn kantoor binnen en ik krijg me toch een commentaar.

Read More
Managen = verbinden

Tijdens het gastcollege ‘Managen vanuit het hart’ aan de Hogeschool van Rotterdam komt delegeren aan bod. Bijna unaniem roepen de 3e jaars studenten dat ze delegeren lastig vinden. Loslaten is vertrouwen durven geven. Dit betekent dat een project misschien anders verloopt dan jij voor ogen hebt. Dat je misschien een keer een deadline niet haalt, tja dat hoort bij het proces.

Read More