Diepe buiging voor John de Mol

Comment

Diepe buiging voor John de Mol

Wat een geluk, de enerverende avond die ik samen met 7.000 mensen heb beleefd tijdens de Business Boost Live in Ahoy. 

De koning van het ondernemerschap is John de Mol. Wat mij betreft ook de beste spreker op het podium. Hij raakte me met de kwetsbaarheid die hij durft te tonen, zijn openheid en vooral zijn heldere visie.

Comment

Waarom ben je druk?

Comment

Waarom ben je druk?

Niemand is te druk als je de juiste prioriteiten stelt. Je maakt een to do-lijst. Je kijkt wanneer je wat gaat doen. Dit zet je vervolgens in je agenda. Geloof je dat dit werkt?
Sorry, maar dan help ik je gelijk uit je droom.
Ik verander gewoon deze beroemde quote naar ‘niemand is te druk als je de juiste keuzes maakt.’ Dit is de essentie waarom het draait.

Comment

Harvey wijsheid

Comment

Harvey wijsheid

Hoe fijn om weg te dromen bij de mooie mannen in pak van Suits. Gek op de humor en niet te vergeten de geniale uitspraken van Harvey Specter. Hieronder mijn top vijf met mijn interpretatie. 

Comment

Verrassend oplossen

Comment

Verrassend oplossen

Deze week ben ik verrast door een retailer. Helaas ook een beetje teleurgesteld door de andere retailer.

Mijn bestelling: de wandelschoenen
‘Deze wandelschoenen zijn niet meer in voorraad in onze winkel. Ik kan ze morgen vanuit ons landelijk magazijn thuis laten bezorgen. Weet u zeker dat ze er dan zijn? Absoluut.’ U raadt het al...de dag erna krijg ik een mail dat de bestelling is vertraagd.

Mijn bestelling: de jurk
Natuurlijk heb ik genoeg jurken in mijn kast hangen. Toch kriebelt het de dag voor het feest. Snel surfen en ja hoor bingo! De dag erna gaat de bel. Hoera, daar is mijn nieuwe jurk.

Teleurstelling veranderen in grote glimlach
Licht geïrriteerd vertel ik Bever dat de wandelschoenen er niet zijn. De medewerkster begrijpt mijn gevoel. Ze vraagt of ze me binnen 5 minuten terug mag bellen. Binnen 2 minuten gaat mijn telefoon. Als eerste biedt de Bever medewerkster nogmaals haar excuses aan. Daarna verrast ze me dat het toch gaat lukken. Een medewerker van Bever Amersfoort is naar het centraal magazijn gaan rijden om de schoenen op te halen. Ze vraagt of ik nog thuis ben of dat dit te laat is. Dan brengt ze met plezier de schoenen naar de locatie waar mijn wandeling start.

Blijheid veranderen in een teleurstelling
Vrolijk pak ik de prachtige jurk uit de doos. Hij past perfect. Snel mijn hakken aan. Klaar om te vertrekken. Als ik de deur uitloop kijk ik in de spiegel. Ik zie aan de achterkant een alarm label zitten. Ik baal. Snel een ander jurkje aan en rijden naar Den Bosch.

Bijenkorf kan leren van de open vragen van Bever
Soms gaan dingen mis. Het gaat erom hoe je dit oplost. Als je een situatie wilt oplossen is het cruciaal om je in de klant te verplaatsen. Achterhalen waarvoor de bestelling is. Lisa (van Bever) stelt me twee open vragen. Lisa weet dat ik de wandelschoenen ’s avonds nodig heb voor de Avondvierdaagse. Op de eerste wandelavond bleken de sportschoenen niet lekker te lopen vandaar toch wandelschoenen nodig.

De Bijenkorf medewerkster benoemt dat ze het vervelend vind. Een cadeaubon van tien Euro krijg ik voor het ongemak. Dit lost mijn probleem niet op. Wat als ze zich in mijn gevoel verplaatst in plaats van bij de situatie neer te leggen? Dan was ze erachter gekomen dat ik onderweg naar Den Bosch ben. Het feest is op 5 minuten loopafstand van de Bijenkorf (die op mijn moment van aankomst nog open is!). Hoe gaaf als ze had gezegd dat er drie verschillende jurken in mijn maat klaar hingen zodat ik kan kiezen welke jurk ik naar het feest aan wil? Wedden dat ik dan die avond met een grote glimlach alleen over de Bijenkorf had gesproken?

Comment

Bedankt, Koning Willem-Alexander

Comment

Bedankt, Koning Willem-Alexander

Leer jezelf kennen, over jouw eigen grenzen gaan en fouten durven maken. Nee, niet corrigeren maar vooral laten gebeuren. Dit deelt onze Koning Willem Alexander in zijn interview aan de vooravond van zijn 50ste verjaardag.

Comment

Echte aandacht

Comment

Echte aandacht

Als vroeger mijn directeur belde of ik even langs wilde komen voor overleg, liet ik alles direct uit mijn handen vallen. Die afspraak met mijn medewerker moet maar even wachten. Je baas is toch de belangrijkste persoon van de organisatie? Inmiddels denk ik: Ik had het niet meer mis kunnen hebben. Medewerkers hebben net zoveel aandacht nodig als directeuren, misschien zelfs meer. En gelukkig zie ik dit besef de laatste jaren bij steeds meer organisaties waarmee ik werk.

Comment

Help ik sta stil!

Comment

Help ik sta stil!

Bij het vieren van het twee jarig bestaan van ‘Business in Person’ proosten we op de opdrachten die maar blijven binnenstromen echter hoe zorg ik dat ikzelf niet blijf stilstaan? Vanaf dat moment heb ik besloten om mezelf elk jaar een cadeau te geven daar ik het als onderneemster belangrijk vind om in mezelf te blijven investeren.

Comment

Debate debacle

Comment

Debate debacle

Lieve mevrouw Clinton en meneer Trump,

Er gaan miljarden uit tijdens jullie campagnes en hoewel soms in mijn gedachten ik me afvraag wat je allemaal met dat geld kan doen voor VS (zoals armen helpen, medische voorzieningen optimaliseren en economie ondersteunen voor meer werkgelegenheid) kan ik en wil hier niet over oordelen.

Comment

Nobody's perfect

Comment

Nobody's perfect

‘Dat is toch onhandig van hem dat hij niet die presentatie eerst heeft geoefend voordat hij voor een grote groep ging delen’, benoem ik aan een collega en daarna ga ik snel weer door met mijn eigen werk.  Een week later komt hij (degene die de presentatie gaf) mijn kantoor binnen en ik krijg me toch een commentaar.

Comment

Managen = verbinden

Comment

Managen = verbinden

Tijdens het gastcollege ‘Managen vanuit het hart’ aan de Hogeschool van Rotterdam komt delegeren aan bod. Bijna unaniem roepen de 3e jaars studenten dat ze delegeren lastig vinden. Loslaten is vertrouwen durven geven. Dit betekent dat een project misschien anders verloopt dan jij voor ogen hebt. Dat je misschien een keer een deadline niet haalt, tja dat hoort bij het proces.

Comment

Talent alone is not enough

Comment

Talent alone is not enough

“I will focus on the race and not start dreaming” zegt Max Verstappen en dat heeft hij vanavond wederom bewezen tijdens de Grand Prix in Brazilië. Ongetwijfeld is hij gezegend met een uitzonder talent maar hij is ook bijzonder mens: een echte inspirator en dat met zijn 19 jaar!

Comment

Muses

Comment

Muses

Terwijl ik mijn les (master class university) social innovation aan het voorbereiden ben dwalen mijn gedachten af: “Wat wil ik de studenten meegeven als ze straks aan het werk gaan als medewerker of misschien wel als manager?” Ik geloof dat je zelf jouw eigen pad gaat bewandelen en wat mijn pad is kan juist voor jou totaal anders zijn. Wel kan ik mijn ervaringen delen.

Comment

Enthusiasm on the leash

Comment

Enthusiasm on the leash

Gisteren liep ik bij een nieuw restaurant naar binnen om te lunchen. Verrast door de overheerlijke biologische soep complimenteerde ik de eigenaar.  Hij bedankte en gaf aan dat hij zoekend is hoe zijn formule groter te maken. Voor ik het wist gaf ik hem een aantal tips over hoe hij nog meer uit zijn formule zou kunnen halen. Hij pakte meteen zijn notitieblok erbij en noteerde snel. 

Comment

Numbers: not the whole story

Comment

Numbers: not the whole story

“Jouw resultaten zijn goed maar het kan altijd nog beter.” Knikkend beaam ik dit en ondertussen ben ik snel aan het denken hoe ik het anders kan doen.

Paar jaar geleden vind ik op mijn bureau een briefje met een grappige illustratie en de tekst: “Dankzij jouw doorzettingsvermogen en creativiteit zijn we weer een stap dichter bij ons target.” Ik glimlach de hele dag, nee zelf de hele maand en dat target hebben we eerder gehaald dan verwacht!

Comment

Company cooking: my recipe for success

Comment

Company cooking: my recipe for success

Love to share and here's my gift for you on my birthday. I want to share with you my favorite recipe: the one that leads towards company success. There are three main ingredients: connectivity, destination and essence. More ingredients may be used, but these three are essential. Don’t forget to add a pinch of love, as Vincent van Gogh said: ‘‘what is done in love, is done well.”

Comment

Comment

Oprecht delen

7 jaar geleden tijdens de voorbereidingen voor ons huwelijk kregen Richard en ik als opdracht mee om een brief aan elkaar te schrijven (denkend aan verleden/heden/toekomst). Ondanks dat je enorm verliefd bent is het niet makkelijk om gevoelens op papier te krijgen. Tijdens dit proces werd ook gevraagd om naar jezelf als individu te kijken en naar “samen”.

Comment

Gaan we samen lang en gelukkig leven Etos?

Comment

Gaan we samen lang en gelukkig leven Etos?

Lieve Etos,

Terwijl ik trots met mijn dikke buik rondliep, flirtte jij. Je nam me mee in het landschap van babyproducten en vertelde me hoe ik met babyzegels kon sparen voor items voor mezelf. Hormonen gierden door mijn lijf, ik kon je aandacht goed gebruiken. Je herkende me als ik binnen kwam en informeerde keer op keer naar mijn groeiende buik.

Comment

Oops, don't give the game away!

Comment

Oops, don't give the game away!

Tijdens mijn eerste baan wilde ik graag overal bij betrokken worden. Hoe meer ik de managers samen zag vergaderen, hoe onrustig ik werd van nieuwsgierigheid.  Waarom mocht ik niet bij de managers meetings aanwezig zijn? Waar gingen die meetings over? Als ambitieuze wijsneus dacht ik overal een antwoord op te hebben.  

Comment

A smile a day

Comment

A smile a day

Nog uitpuffend van een intensieve sporttraining loop ik afgelopen woensdag naar mijn auto, waar ik een briefje onder mijn ruitenwisser vind. Er is iemand tegen mijn auto aangebotst. Balen van de deuk, maar fijn dat er een briefje achtergelaten is. Ik neem contact op. De warme, vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn zorgt ervoor dat mijn baalgevoel snel verdwijnt.

Comment